¿Com dialogar amb els teus clients oferint-los materials útils?

22 de nov. 2011, 7:01 publicada per Andreoo ByG
10 Idees claus del curs de màrqueting de continguts de la prof. Eva Sanagustín (http://www.evasanagustin.com/)
1. El màrqueting de continguts és una inversió; consisteix en donar per, algun dia, rebre.
2. Per atraure audiència de manera rendible cal saber qui són i què els preocupa i interessa; saber en quins mitjans socials són; dialogar; escriure bé i, sobretot, ofertar continguts útils.
3. L'estratègia de continguts correspon a la direcció de màrqueting, però a les empreses és recomenable el perfil d'un content curator (intermediari de continguts entre Mkting., atenció al client, experts en producte, vendes, productors de continguts, etc.)
4. Per a empreses tradicionals: articles a premsa i revistes, ppts corporatives, catàlegs de productes, entrevistes a ràdio i TV i vídeos corporatius. Per a empreses que comencen a l'online: web corporativa, blog corporatiu, intranet, newsletter, revista corporativa online i white papers. Per a empreses situades als mitjans socials: continguts a blogs aliens, enllaços a marcadors socials, i podcasts
5. Important: conèixer l'estratègia de continguts de la competència
6. Cal correlacionar canals i transporat audiències via enllaços, enllaços i més enllaços.
7. Sol ser bona idea fer un inventari de continguts propis disponibles, i reciclar-los. També podem optar per filtrar continguts dels altres (Posterius, Tumbl) i publicar-los. No sempre cal produir continguts de bell nou !!
8. Cada empresa té una línia editorial: uns missatges clau i un to o estil propi. A 3 mesos vista es planifica quin responsable produeix quin contingut, per a quins canals, i per a quin dia.
8. ¿Perdem clients, si expliquem massa coses del nostre negoci? Cal trobar un punt d'equilibri per atraure sense perdre
9. Si tens twitter o faceboc, cal ofertar continguts cada dia. En un blog, cada setmana. El newsletter, un cop al mes.
10. Resultat a assolir: reconeixement de marca (visibilitat), vendes i fidelització de clients. Els contactes generats i la qualitat de feedbacks de clients s'assoleixen amb inversions raonables de recursos per millorar els indicadors de tràfic, posicionament en cercadors, volum d'accessos als continguts, temps de permanència, o volum de descàrregues.
Comments